IT DESIGN
IT DESIGN

INTERNET MARKETING

Internet marketing, poznat i kao online marketing ili digitalni marketing, obuhvaća sve marketinške aktivnosti koje se provode putem interneta kako bi se promovirali proizvodi, usluge ili brandovi i postigli marketinški ciljevi. Ova vrsta marketinga koristi različite digitalne kanale, platforme i tehnologije kako bi se dosegnula ciljana publika i privukao online promet.

Neke od ključnih strategija i taktika internet marketinga uključuju:

  1. Sadržajni marketing: Kreiranje kvalitetnog i relevantnog sadržaja (blogovi, članci, videozapisi, infografike) kako bi se privukla pozornost publike i izgradili odnosi s klijentima.
  2. Društveni mediji: Korištenje društvenih platformi (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn itd.) za promociju proizvoda/usluga i komunikaciju s ciljnom publikom.
  3. Email marketing: Slanje ciljanih marketinških poruka putem e-pošte kako bi se izgradili odnosi s klijentima i potencijalnim kupcima.
  4. SEO (Search Engine Optimization): Optimizacija web stranica kako bi se poboljšao njihov rang na tražilicama i privukao organski promet.
  5. PPC oglašavanje: Plaćeno oglašavanje putem Google Ads, Facebook Ads i drugih platformi kako bi se privukao ciljani promet.
  6. Affiliate marketing: Partnerstvo s drugim web stranicama i partnerima kako bi se promovirali proizvodi/usluge i dijelili prihodi od prodaje.
  7. Web analitika: Praćenje i analiza performansi marketinških kampanja kako bi se dobili uvidi o uspješnosti i optimizirale marketinške strategije.

Internet marketing omogućuje precizno ciljanje publike, mjerljivost rezultata i prilagodbu marketinških kampanja kako bi se postigli bolji rezultati. Ova vrsta marketinga postala je ključna u digitalnoj eri, jer omogućuje kompanijama i brandovima da dosegnu globalno tržište i uspješno komuniciraju s potrošačima putem interneta.