IT DESIGN
IT DESIGN

IZRADA I ODRŽAVANJE WEB STRANICA

Izrada i održavanje web stranica odnosi se na proces stvaranja web stranica i njihovu kasniju upotrebu, ažuriranje i održavanje kako bi ostale funkcionalne i relevantne. Evo nekoliko ključnih koraka u tom procesu:

  1. Planiranje: Definiranje ciljeva web stranice, ciljne publike, sadržaja i funkcionalnosti koje će stranica imati.
  2. Dizajn: Stvaranje vizualnog dizajna web stranice, uključujući raspored elemenata, boje, fontove i slike kako bi se postigla željena estetika i korisničko iskustvo.
  3. Razvoj: Implementacija dizajna u stvarni kod. To obično uključuje korištenje jezika poput HTML, CSS i JavaScript kako bi se izgradila interaktivna web stranica.
  4. Testiranje: Provjera funkcionalnosti web stranice na različitim uređajima i preglednicima kako bi se osiguralo da sve dobro radi.
  5. Objavljivanje: Postavljanje web stranice na web poslužitelj kako bi bila dostupna na internetu.
  6. Održavanje: Redovito ažuriranje sadržaja, provođenje sigurnosnih nadogradnji i rješavanje problema kako bi se osiguralo da web stranica ostane sigurna, brza i relevantna.

Održavanje web stranica važno je kako bi se osiguralo da posjetitelji imaju dobro iskustvo, a web stranica se dobro rangira na tražilicama. Izrada i održavanje web stranica može biti učinjena ručno od strane web programera ili pomoću raznih alata i CMS (Content Management System) sustava koji olakšavaju upravljanje sadržajem i promjenama na stranici.