Skip to content Skip to footer

IZRADA I ODRŽAVANJE WEB STRANICA

 

Izrada web stranica je proces stvaranja i dizajniranja web stranica koje se prikazuju na internetu. To uključuje više koraka, a neki od glavnih su:

  1. Planiranje: Definiranje ciljeva web stranice, identifikacija publike, istraživanje konkurencije i stvaranje plana za sadržaj i funkcionalnosti.
  2. Dizajn: Stvaranje vizualnog izgleda web stranice, uključujući raspored elemenata, boje, tipografiju i slike. Ovdje se koriste alati kao što su dizajnerski softveri (Photoshop, Sketch, Figma) za stvaranje vizualnih elemenata.
  3. Razvoj: Implementacija dizajna kroz programiranje i kodiranje. Programski jezici kao što su HTML, CSS, JavaScript, i razni okviri (npr. React, Angular, Vue.js) koriste se za stvaranje strukture, stiliziranje i interaktivnost web stranice.
  4. Testiranje: Provjera funkcionalnosti, kompatibilnosti s različitim preglednicima i uređajima te ispravljanje grešaka.
  5. Optimizacija: Poboljšanje performansi web stranice, uključujući brzinu učitavanja, SEO (optimizacija za tražilice) i prilagodbu mobilnim uređajima.
  6. Objavljivanje: Postavljanje web stranice na web poslužitelj kako bi bila dostupna javnosti.