Skip to content Skip to footer

IZRADA I ODRŽAVANJE WEB TRGOVINA

 

Izrada web trgovina se odnosi na proces stvaranja internetske platforme putem koje se može prodavati roba ili usluge. To obično uključuje sljedeće korake:

  1. Planiranje: Definiranje ciljeva trgovine, identifikacija ciljane publike, istraživanje tržišta, odabir proizvoda/usluga za prodaju i planiranje strategije marketinga.
  2. Platforma za e-trgovinu: Odabir ili izgradnja platforme za e-trgovinu. Postoje različiti alati i platforme poput WooCommerce, Shopify, Magento, OpenCart i drugih koji omogućuju izradu web trgovine. Ovi alati nude različite funkcionalnosti za upravljanje inventarom, plaćanjem, dostavom, promocijama itd.
  3. Dizajn i razvoj: Kreiranje dizajna trgovine koji odgovara brendu, uključujući raspored proizvoda, navigaciju, korisničko sučelje i korisničko iskustvo. Programiranje i razvoj web trgovine sukladno dizajnu koristeći HTML, CSS, JavaScript i backend tehnologije.
  4. Dodavanje proizvoda/usluga: Unos proizvoda/usluga u sustav trgovine, postavljanje cijena, opisa, slika, informacija o dostavi i plaćanju.
  5. Testiranje: Provjera funkcionalnosti web trgovine, ispravljanje grešaka, provjera sigurnosti transakcija i pregled kompatibilnosti s različitim uređajima i preglednicima.
  6. Optimizacija: Optimizacija web trgovine za brzinu učitavanja, SEO (optimizacija za tražilice) kako bi se poboljšao rang na tražilicama te poboljšanje korisničkog iskustva.
  7. Lansiranje: Objavljivanje web trgovine kako bi bila dostupna korisnicima za kupnju.

Izrada web trgovine zahtijeva pažljivo planiranje, implementaciju tehnologija i redovito održavanje kako bi se osigurala funkcionalnost i konkurentnost na tržištu e-trgovine. Također, važno je pratiti trendove i prilagođavati se promjenama kako bi se osigurala učinkovitost i uspjeh web trgovine.